1 cs Tante Fanny Friss vajas leveles tészta 270g
50 dkg túró
fél citromleve
2 db tojás
12 dkg cukor
5 dkg mazsola
1 ek zsemlemorzsa
Konyhai mértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edények űrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
A Tante Fanny friss vajas leveles tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük.
A túrót villával összetörjük, hozzáadunk 1 db tojást, a citromlevet, cukrot, mazsolát, és ezt összekeverjük.
A tészta egyik felét megszórjuk zsemlemorzsával, majd ennek közepére helyezzük a túrós tölteléket, majd megkenjük a szélét tojással.
A tészta másik felét lisztbe mártott rácsozót végig húzzuk, majd ráhajtjuk a másik felére ( túros )
Az egészet bekenjük tojással, és légkeverős sütőben 210 C fokon megsütjük.
Langyosra hűtjük, megszórjuk porcukorral majd szeletelés után tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.