Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Túrósrétes Tante Fanny tésztából vajas tésztával

felvitel dátuma: 2012-03-19 22:09:51       mai nézettség: 3       nézettség: 1448
részletes recept
Túrósrétes Tante Fanny tésztából vajas tésztával
Hozzávalók 4 személyre:

1 cs Tante Fanny Friss vajas leveles tészta 270g
50 dkg túró
fél citromleve

2 db tojás
12 dkg cukor
5 dkg mazsola
1 ek zsemlemorzsa

 

Konyhai mértékegységek

Liszt:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g

Cukor:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g

:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g

Olaj:

1 evőkanál: 2 dkg

Búzadara:

1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg

Tej:

1 evőkanál: 1,5 dkg

Edények űrtartalma:

1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl 

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A Tante Fanny friss vajas leveles tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük.

A túrót villával összetörjük, hozzáadunk 1 db tojást, a citromlevet, cukrot, mazsolát, és ezt összekeverjük.
A tészta egyik felét megszórjuk zsemlemorzsával, majd ennek közepére helyezzük a túrós tölteléket, majd megkenjük a szélét tojással.
A tészta másik felét lisztbe mártott rácsozót végig húzzuk, majd ráhajtjuk a másik felére ( túros )
Az egészet bekenjük tojással, és légkeverős sütőben 210 C fokon megsütjük.
Langyosra hűtjük, megszórjuk porcukorral majd szeletelés után tálaljuk

Szakács: Pille


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*