50dkg liszt,25dkg ráma vagy zsír,2,5dkg élesztő,1kis pohár tejföl,1 kis doboz kefir,25 dkg túró,2db tojás.só ízlés szerint./kb 5 mkanállal./
A kenéshez:2db tojássárgája
A lisztet a zsíradékkal először elmorzsoljuk és a többi hozzávalókkal összegyúrjuk, az élesztőt nem kell felfuttatni,hanem belemorzsoljuk és alaposan kidolgozzuk a tésztát.Egy tálcára lefolpakkozzuk és be 20 percre a hűtőbe.Utánna vékonyra kinyújtjuk és a felét megkenjük tojássárgájával és másik felét ráhajtjuk,majd kinyújtjuk és újra a fele tésztát megkenjük a tojássárgájával,ráhajtjuk a másik felét és 10 perc pihenés után 1cm vastagra nyújtjuk majd pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és sütőpapíros tepsibe rakjuk,megkenjük tojással,bekapcsoljuk a sütőt,felmelegítjük 200 fokon, addig pihennek és betesszük a pogácsákat sülni,20-25 percre.Szép pirosra sütjük a tetejét.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.