Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 14 szerda Bonifác, Gyöngyi névnapja

Főoldal » Sütemény ételek receptek » Túrós-őszibarackos pitetorta *

felvitel dátuma: 2016-01-06 22:43:46       mai nézettség: 1       nézettség: 461
részletes recept
Túrós-őszibarackos pitetorta *
Hozzávalók 6 személyre:
40 dkg liszt
25 dkg vaj
2 evőkanál tejföl
2 tojássárgája
15 dkg cukor
csipet
 
fél kg túró
ízlés szerinti cukor
1 csomag vaníliás cukor-bourbon
1 citrom reszelt héja
1 tojás
 
kb. fél kg őszibarack(konzerv is lehet) vagy fahéjas  szilvávalnagyon finom!
 
vaníliás porcukor
Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:
A lisztet(nálam félfogós liszttel készültfinomabb a tésztája) és a vajat morzsoljuk össze, majd gyúrjuk hozzá a cukrot, tejfölt, tojássárgáját, sót. Addig gyúrjuk, amíg a tészta egynemű lesz. Ha túl könnyednek, ragadósnak ítéljük, akkor további liszt hozzáadásával javíthatunk rajta. A kész tésztát tegyük hűtőbe addig, amíg a túrós krém elkészül.Ehhez a túrót villával törjük át, keverjük hozzá a vaníliás cukrot, cukrot, reszelt citromhéjat és a tojást.
 
A őszibarackot mossuk meg, vágjuk ketté és magját távolítsuk el.
 
A hűtőből kivett tésztát felelzzük el és erősen lisztezett felületen nyújtsuk ki egyenként mindkettőt a forma aljának megflelő méretűre 26 cm tortaforma. Az egyiket tegyük bele a sütőpapírral bélelt formába és borítsuk az ízesített túrót. A túró tetejét rakjuk ki a felezett őszibarackkal, majd az egészet borítsuk be a másik tésztalappal.
 
A felső lap tetejét szurkáljuk meg villával, majd toljuk előmelegített sütőbe, ahol 200 fokon süssük a pitét kb. 30 percig.
 
A formában hagyjuk kihűlni, majd vaníliás porcukorral leszórva, szeletekre vágva tálaljuk.
Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*