40 dkg liszt
25 dkg vaj
2 evőkanál tejföl
2 tojássárgája
15 dkg cukor
csipet só
fél kg túró
ízlés szerinti cukor
1 csomag vaníliás cukor-bourbon
1 citrom reszelt héja
1 tojás
kb. fél kg őszibarack(konzerv is lehet) vagy szilva-azzal is nagyon finom...
porcukor
A lisztet(nálam félfogós liszttel készült finomabb a tésztája) és a vajat morzsoljuk össze, majd gyúrjuk hozzá a cukrot, tejfölt, tojássárgáját, sót. Addig gyúrjuk, amíg a tészta egynemű lesz. Ha túl könnyednek, ragadósnak ítéljük, akkor további liszt hozzáadásával javíthatunk rajta. A kész tésztát tegyük hűtőbe addig, amíg a túrós krém elkészül.Ehhez a túrót villával törjük át, keverjük hozzá a vaníliás cukrot, cukrot, reszelt citromhéjat és a tojást.
A őszibarackot mossuk meg, vágjuk ketté és magját távolítsuk el.
A hűtőből kivett tésztát felelzzük el és erősen lisztezett felületen nyújtsuk ki egyenként mindkettőt a forma aljának megflelő méretűre 26 cm tortaforma. Az egyiket tegyük bele a sütőpapírral bélelt formába és borítsuk rá az ízesített túrót. A túró tetejét rakjuk ki a felezett őszibarackkal, majd az egészet borítsuk be a másik tésztalappal.
A felső lap tetejét szurkáljuk meg villával, majd toljuk előmelegített sütőbe, ahol 200 fokon süssük a pitét kb. 30 percig.
A formában hagyjuk kihűlni, majd porcukorral leszórva, szeletekre vágva tálaljuk.
* fahéjas szilvával is isteni...
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.