A tésztához:
60 dkg finomliszt
40 dkg margarin
20 dkg cukor
1 cs.sütőpor
3 db tojás sárgája
2 evőkanál tejföl
csipet só
A tészta lekenéséhez:
1 db tojás
A töltelékhez:
1 kg túró
20 dkg magozott meggy
1 citrom reszelt héja
10 dkg cukor
2 db tojás
2 cs.vaníliás cukor
2 ek.búzadara
Előkészítés: A túrót szűrőn vagy krumplinyomón áttörjük. A tojásokat szétválasztjuk. A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle, és hűvös helyen, fél órát pihentetjük.
Elkészítés: A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral,a fehérjét kemény habbá verjük. A túrót elkeverjük a cukorral kikevert tojás sárgájával,vaníliás cukorral,citromhéjjal,búzadarát majd óvatosan beleforgatjuk a fehérje habot. A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére. A tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a túrótölteléket, megszórjuk a meggyel,kicsit belenyomkodjuk majd befedjük a másik lappal. Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.