Hozzávalók tészta:
20 dkg. liszt
10 dkg vaj,vagy margarin
5 dkg eritrit (édesítő)
1 cs. vaníliás cukor
1 tojás
1 tk sütőpor
Hozzávalók töltelék:
10 dkg darált mák
30 dkg tehéntúró
1 cs. vaníliás pudingpor
10 dkg eritrit édesítő
1 egész tojás
1/2- 1 dl. tojáslikőr, vagy tej, vagy tejföl
30 dkg szilva
Hozzávalók tetejére:
5 dkg liszt
4 dkg vaj,vagy margarin
3 dkg eritrit édesítő
1 tk. fahéj
Elkészítés tészta:
A tészta hozzávalókat összedolgozzuk,majd 20x30-cm-es tepsibe nyomkodjuk.
Elkészítés töltelék:
A szilvát mossuk kimagozzuk, mindegyiket négyfelé vágjuk.
A túrót jól összetörjük, összekeverjük a darált mákkal, hozzáadjuk a vaníliás pudingot, az eritrit édesítőt, a tojást, végül a likőrt, az egészet összekeverjük és a
tésztára kenjük.
Elkészítés teteje:
A lisztet, vajat, eritrit édesítőt, fahéjat
összekeverjük, majd a tészta tetejére szórjuk.
Előmelegített sütőben 175 fokon, kb. 40-50 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.