Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Közepes » TÚRÓS-CSERESZNYÉS-MAZSOLÁS KALÁCS

felvitel dátuma: 2011-10-15 17:06:06       mai nézettség: 1       nézettség: 2054
részletes recept
TÚRÓS-CSERESZNYÉS-MAZSOLÁS KALÁCS
Hozzávalók 8 személyre:

 

Tésztája:

2,5 dl tej
3 dkg élesztö
egy ek cukor
60 dkg liszt
egy csipet
5 dkg
porcukor

10 dkg margarin
1 tojássárgája
1 egész tojás
1 citrom reszelt héja

Töltelék:
30 dkg túró
10 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
1 csom. vaníliáscukor
1 tojássárgája
1 marék mazsola

1 kisebb üveg kimagozott cseresznyebefőtt

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A tejet felmelegítjük langyosra az 1 ek cukorral, felfuttatjuk benne az élesztöt.
Kelesztőtálba beleszitáljuk a lisztet, egy nagyobb csipet sót és a porcukrot+hozzáadjuk a felolvasztott margarint.
Ezután az átszitált liszt közepébe beleöntjük a felfuttatott élesztöt, a 2 egész tojást. Elkezdjük dagasztani és fokozatosan adjuk hozzá a langyos tejet+az olvasztott margarint+belereszelhetünk 1 citrom héját is Ha megkelt, kinyújtjuk kb.1,5 cm vastagságúra és megkenjeük a túrós töltelékkel, mazsolával és a kimagozott cseresznyével, majd a széleit kissé behajtva felsodrojuk és a tepsibe helyezzük. Letakarva újabb 15 percig hagyjuk kelni, majd a felvert tojássárgájával megkenjük és elömelegített sütöben 180 C fokon kb.35- 40 perc alatt szép pirosra sütjük. Miutáőn kivettük a sütőből, vizes konyharuhával letakarjuk. étvágyat!

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 hajni 2011 október 17

Ritus ez nagyon finom.Egész családnak ízlett.

0/10 BLACK ANGEL 2011 október 18

Köszönöm és örülök!:)

0/10 Dalianisz Hajdula 2011 december 2

Nagyon gusztán néz ki, mentettem!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*