Ritus ez nagyon finom.Egész családnak ízlett.
Tésztája:
2,5 dl tej
3 dkg élesztö
egy ek cukor
60 dkg liszt
egy csipet só
5 dkg porcukor
10 dkg margarin
1 tojássárgája
1 egész tojás
1 citrom reszelt héja
Töltelék:
30 dkg túró
10 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
1 csom. vaníliáscukor
1 tojássárgája
1 marék mazsola
1 kisebb üveg kimagozott cseresznyebefőtt
A tejet felmelegítjük langyosra az 1 ek cukorral, felfuttatjuk benne az élesztöt.
Kelesztőtálba beleszitáljuk a lisztet, egy nagyobb csipet sót és a porcukrot+hozzáadjuk a felolvasztott margarint.
Ezután az átszitált liszt közepébe beleöntjük a felfuttatott élesztöt, a 2 egész tojást. Elkezdjük dagasztani és fokozatosan adjuk hozzá a langyos tejet+az olvasztott margarint+belereszelhetünk 1 citrom héját is Ha megkelt, kinyújtjuk kb.1,5 cm vastagságúra és megkenjeük a túrós töltelékkel, mazsolával és a kimagozott cseresznyével, majd a széleit kissé behajtva felsodrojuk és a tepsibe helyezzük. Letakarva újabb 15 percig hagyjuk kelni, majd a felvert tojássárgájával megkenjük és elömelegített sütöben 180 C fokon kb.35- 40 perc alatt szép pirosra sütjük. Miutáőn kivettük a sütőből, vizes konyharuhával letakarjuk. Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.