Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Közepes » Túrós zserbó

felvitel dátuma: 2015-03-01 18:34:35       mai nézettség: 1       nézettség: 1173
részletes recept
Túrós zserbó
Hozzávalók 10 személyre:

60 dkg liszt

20dkg porcukor

4-5 evőkanál tejföl2 tojás

10 dkg olvasztott ráma

2 teáskanál szódabikarbóna

csipetnyi

 

50 dkg túró

20 dk porcukor

4 evőkanál búzadara

3 vaníliacukor

3 tojás

1 vanília aroma

1 citrom leve és reszelt héja

20 dkg darált dió

15 dkg porcukor

3 vaníliacukor

 

fél rumaroma

baracklekvár ízlés szerint

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

60 dkg liszthez adunk 20 dkg porcukrot, 2 egész tojást10 dkg olvasztott rámát amibe belekeverem a tejfölt hogy ne legyen az egyik meleg, a másik hideg, 4-5 evőkanállal,2 teáskanál szódabikarbónát, pici sót, összegyúrjuk, kicsit pihentetjük, addig elkészítjük a tölteléket.

50 dkg túrót, 20 dkg porcukrot, 4 evőkanál búzadarát, 3 vaníliás cukrot, 3 tojást egy vanília aromát, citromhéjat és lét jól kikeverünk.

20 dkg darált diót, 15 dkg porcukorral, 3 vaníliás cukorral fél rum aromával eldolgozunk.

A tésztát 3 felé osztjuk,kinyújtjuk, papírral bélelt tepsibe tesszük az egyik kinyújtott lapot, erre baracklekvárt kenünk, rászórjuk a diós keveréket, a másik lap, ezt is megkenjük lekvárral, erre tesszük a túrót, majd befedjük a harmadik lappal. Megszurkáljuk villával és közepes tűzön sütjük. 140 fokon légkeveréssel, 30 perc, ez gáznál 170- fok lehet.
Vaníliás porcukorral megszórjuk!
28x40 es tepsiben sütöttem.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*