60 dkg liszt
20dkg porcukor
4-5 evőkanál tejföl2 tojás
10 dkg olvasztott ráma
2 teáskanál szódabikarbóna
csipetnyi só
50 dkg túró
20 dk porcukor
4 evőkanál búzadara
3 vaníliacukor
3 tojás
1 vanília aroma
1 citrom leve és reszelt héja
20 dkg darált dió
15 dkg porcukor
3 vaníliacukor
fél rumaroma
baracklekvár ízlés szerint
60 dkg liszthez adunk 20 dkg porcukrot, 2 egész tojást10 dkg olvasztott rámát amibe belekeverem a tejfölt hogy ne legyen az egyik meleg, a másik hideg, 4-5 evőkanállal,2 teáskanál szódabikarbónát, pici sót, összegyúrjuk, kicsit pihentetjük, addig elkészítjük a tölteléket.
50 dkg túrót, 20 dkg porcukrot, 4 evőkanál búzadarát, 3 vaníliás cukrot, 3 tojást egy vanília aromát, citromhéjat és lét jól kikeverünk.
20 dkg darált diót, 15 dkg porcukorral, 3 vaníliás cukorral fél rum aromával eldolgozunk.
A tésztát 3 felé osztjuk,kinyújtjuk, papírral bélelt tepsibe tesszük az egyik kinyújtott lapot, erre baracklekvárt kenünk, rászórjuk a diós keveréket, rá a másik lap, ezt is megkenjük lekvárral, erre tesszük a túrót, majd befedjük a harmadik lappal. Megszurkáljuk villával és közepes tűzön sütjük. 140 fokon légkeveréssel, 30 perc, ez gáznál 170- fok lehet.
Vaníliás porcukorral megszórjuk!
28x40 es tepsiben sütöttem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.