Kakaós lapok:::25 dkg liszt, 10 dkg k.cukor, 6 dkg margarin, 1 e.k kakaópor, 1 kis k szódabikarbóna, 2 kis k sütőpor, 2-3 e.k tejföl.
Sárga lap::15dkg liszt, 5dkg k.cukor, 3dkg margarin, fél kis kanál szódabikarbóna, 1 kis k sütőpor, 1,5 e.k tejföl
Túró töltelék:::50dkg túró, 20dkg k.cukor, 2 e.k búzadara, 3db tojás, ízlés szerint citromhéj és a leve, 2 e.k tejföl, 3 cs vaníliás cukor, .
Többi töltelék:::1 ü sárgabarack lekvár, 20dkg dió, 15dkg k.cukor, citrom
Tetejére:::10dkg étcsokoládé, 2 e.k olaj
A kakaós lapaok hozzávalóit jól összedolgozzuk egy tálba , majd 2 cipóba osszuk .A sárgalap hozzávalóit egy tálban jól összedolgozzuk.Túró ::Kissé áttörjük a túrót és hozzáadjuk a többi anyagot (tojás sárgájs, cukor, citrom , búzadara stb)Mikor mind benne van jól kikavarjuk és a tojások kemény habját is beleforgatjuk.A sárgalapot kinyújtjuk és egy zsírozott lisztezett tepsibe tesszük , majd lekenjük barack lekvárral és megszórjuk cukros-vaníliás -dióval .Majd kinyújtjuk a barna tésztánk egyik cipóját és ezzel is befedjük , erre ráborítjuk a túrótölteléket , majd ismét befedni a barna tésztával.A tetejét villával megszurkálni és előmelegített sütőben kb 15 percig sütni.Mikor megsült hagyni meghűlni és a tetejét csokoládéval bevonni.Ismét érdemes hűtőbe tenni és utána szeletelni tálalni.Jó étvágyat hozzá!(tepsi méret 27x31cm )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.