Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Közepes » Túrós zserbó

felvitel dátuma: 2014-05-23 12:49:20       mai nézettség: 1       nézettség: 1520
részletes recept
Túrós zserbó
Hozzávalók 6 személyre:

Kakaós lapok:::25 dkg liszt, 10 dkg k.cukor, 6 dkg margarin, 1 e.k kakaópor, 1 kis k szódabikarbóna, 2 kis k sütőpor, 2-3 e.k tejföl.

Sárga lap::15dkg liszt, 5dkg k.cukor, 3dkg margarin, fél kis kanál szódabikarbóna, 1 kis k sütőpor, 1,5 e.k tejföl

 

Túró töltelék:::50dkg túró, 20dkg k.cukor, 2 e.k búzadara, 3db tojás, ízlés szerint citromhéj és a leve, 2 e.k tejföl, 3 cs vaníliás cukor, .

Többi töltelék:::1 ü  sárgabarack lekvár, 20dkg dió, 15dkg k.cukor, citrom

Tetejére:::10dkg étcsokoládé, 2 e.k olaj

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A kakaós lapaok hozzávalóit jól összedolgozzuk egy tálba , majd 2 cipóba osszuk .A sárgalap hozzávalóit egy tálban jól összedolgozzuk.Túró ::Kissé áttörjük a túrót és hozzáadjuk a többi anyagot (tojás sárgájs, cukor, citrom , búzadara stb)Mikor mind benne van jól kikavarjuk és a tojások kemény habját is beleforgatjuk.A sárgalapot kinyújtjuk és egy  zsírozott lisztezett tepsibe  tesszük , majd lekenjük barack lekvárral és megszórjuk cukros-vaníliás -dióval .Majd kinyújtjuk a barna tésztánk egyik cipóját és ezzel is befedjük , erre ráborítjuk a túrótölteléket , majd ismét befedni a barna tésztával.A tetejét villával megszurkálni és előmelegített sütőben kb 15 percig sütni.Mikor megsült hagyni meghűlni és a tetejét csokoládéval bevonni.Ismét érdemes hűtőbe tenni és utána szeletelni tálalni.Jó étvágyat hozzá!(tepsi méret 27x31cm )

 

 

 

 

Szakács: Kovács Zsuzsanna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*