NAGYON FINOM ÉS LÁGY AZ ANYAGJA MINDENKINEK AJÁNLANI MEREM..
HV:A tésztához:
40 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
1 tojás sárgája,
3 evőkanál tejföl,
5 dkg disznózdír,
1 kk szódabikarbóna.
három cípót formálunk belőle.
15 dkg barack lekvár.
Túró töltelék:
fél kiló túró,
15 dkg porcukor,
3 evőkanál búzadara,
3 tojás sárgája és a felvert habja,
1 vaniliás cukor,
1/2 citrom reszelt héja.
Dió töltelék:
15 dkg darált dió,
10 dkg porcukor,
1 vaniliás cukor,
1/2 reszelt citrom héj.
Közepes Tepsi:
Tepsi kikenéshez: 1 evőkanál zsír.
A lisztet egy mély tálba öntöm, közepébe mélyedést készítek, ebbe teszem a hozzá valókat és síma tésztává gyúrom, 3-rom cipóvá formázom.
Lisztezett gyúródeszkán tepsi nagyságúra nyújtom, és zsírozott tepsibe fektetjük.
Majd baracklekvárral megkenjük, és rá hintjük a diót.
Második lapot erre fektetjük, és az elkészített túró tölteléket egyenletesen rákenjük a tésztára.
Majd a harmadik lapot rá fektetjük a túró töltelékre,és kissé a szélét le nyomkodjuk .
Végül villával enyhén meg böködjük,és elő melegített sütőben, lassú lángon készre sütjük.
Amikor kihült porcukorral meghintjük a tetejét, vagy csokimázt készítünk rá.
S végül szeleteljük, nagyon finom és kiadós.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.