Hozzávalók tészta:
35 dkg. liszt
1 cs. porélesztő
1 dl. tej,
7 dkg. eritrit édesítő
5 dkg. vaj,
7 dkg.tejföl,
csipet só,
1 tojás a tészta lekenéséhez
Hozzávalók töltelék:
50 dkg. tehéntúró,
1 db tojás,
10 dkg. eritrit édesítő
1 tk. folyékony édesítő
3 ek. búzadara
Elkészítés tészta:
Az élesztőt a meleg tejben futtassuk fel, majd adjunk hozzá egy csipet cukrot és 2 kanál lisztet.
Keverjük össze, ekkor egy folyékony tésztát kapunk, tegyük meleg helyre 10 percre, hogy felfusson.
A lisztet tegyük tálba, majd keverjük bele a sót, az édesítőt, majd a puha vajat és a tejfölt. Gyúrjuk össze, adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt és újból gyúrjuk össze.
Közepes keménységű tésztát kapunk.
Letakarva pihentessük kb. 10 percet, majd, újból gyúrjuk át, hogy szép sima tésztát kapjunk.
Ismét takarjuk le, tegyük meleg helyre és hagyjuk, hogy megkeljen a duplájára.
A sütőt kapcsoljuk be 175 fokra.
Töltelék elkészítése:
A túrót összetörjük, a többi hozzávalóval összekeverjük és félretesszük.
Ha megkelt, nyújtsuk téglalap formára, ( kb.4-5 mm.) majd a a tölteléket rákenve a hosszabbik oldalánál feltekerjük és szeletekre vágjuk.
A sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, úgy, hogy a túrós része legyen felfelé.
A felvert, édesített tojással lekenjük és szép pirosra sütjük.(kb. 40 perc)
Nagyon finom sütemény.
Jó étvágyat hozzá!
forrás: Bidista
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.