2 cs Tante Fanny Friss leveles tészta 270g
10 dkg beáztatott mazsola
25 dkg túró
1 ek. búzadara
1 ek liszt
2 tojássárgája
5 dkg krcukor
1 citrom reszelt héja
fél citrom lé
1 tojás a kenéshez
diszitéshez cukordrazsé
A Tante Fanny friss leveles tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük.
8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval ( boros pohár is jó ) köröket szaggatunk, és papucsokat készítünk.
Felvert tojással megkenjük.
A túrót, búzadarát, lisztet, tojássárgáját, cukrot, és a reszelt citromhéjat, majd a citrom levet összekeverjük. Mindegyik körre 1 ek. túrós masszát tegyünk.
Hajtsuk félbe, és a kimaradt tésztából szivecskéket formázzunk, majd tegyük a papucsokra, és kenjük meg felvert tojással.
Díszítésként szorjuk meg cukordrazséval.
Középső sínen a sütőben 25 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.