A tésztához:
2 dl tej
1 tojássárgája
3 ek cukor
1 mk só
10 dkg vaj
50 dkg liszt
5 dkg éleszto
A toltelékhez:
40 dkg túró
2 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg cukor
Tetejére:
1 tojássárgája
némi tejfol
A toltelékhez valókat egy tálban osszekeverjuk, a túrót villával alaposan szétnyomkodjuk.
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztot egy kanál cukorral. A tobbi hozzávalóval jól megdagasztjuk és kb. fél órára meleg helyre tesszuk kelni.
Ha megkelt a tészta, lisztezett nyújtódeszkára vagy nyújtólapra tesszuk, kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra. Kb. 8x8 cm-es négyzetekre osztjuk, amelyek kozepére túrótolteléket rakunk. Sarkait kozépen osszefogjuk.
Sutopapírral bélelt tepsire rakjuk, kicsit távol egymástól, mert sutés kozben még kel, dagad. 10 percnyi sutés után tojássárgájával kikevert tejfollel megkenjuk a tetejét. Elomelegített sutoben 180 fokon kb. 35 perc alatt megsutjuk. Nekem elég volt 20 perc.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.