60 dkg finom liszt
2 tojássárgája
3 dcl langyos tej + 1 dcl tej futatott élesztőhoz
5 dkg cukor
3 dkg élesztő
pici só
8 dkb ramavaj
Töltelékhez:
fél kg túró
3 tojássárgája
ízlés szerint cukor
megmosott,1 egész reszelt citromhéj,és egyik fele citromlé
lehet hozzá mazsola
kenéshez:
1 tojásfehérje
A lisztet az futatott élesztővel ((1 dcl lanyostej,pici cukor és 3 dkg élesztő)),
pici sóval,2 tojássárgájával,5 dkg cukorral,3 dcl tejjel összegyúrjünk.,majd megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjunk és vékonyságura nyújtunk,kockára vágjunk.
Töltelékhez:
cukrot,3 tojássárgájával,reszelt citromhéjjal,,léval szerint izléssel túrót és csücsöket átlósan összefogjunk. A tetején tojásfehérjével megkenjünk.Bélelt sütőpapirral tepsire teszunk és állni hagyjunk 10 percet,majd 160 fokon sütjunk kb 25-30 percig,lehet tűpróba
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.