Hozzávalók:
1 kg Krumpli,
40 dkg baconszalonna,50 dkg tehén túró,15 dkg vaj, só, 1 egész tojás, liszt, júhtúró10 dkg vegyesen csináltam nem mindenki szereti a juh túrósat)
Elkészítése:
A krumplit hámozd meg és reszeld le a kegkisebb reszelőn. Picit sózd meg, üsd bele a tojást, és annyi liszttel, amennyit felvesz, keverd ki a tésztát, nokedli kemánységüre.
A nokedli szaggatóval szaggasd lobogó sós vízbe, és főzd ki. A szalonnát kockázd fel, és egy lábasban pirítsd meg.
Ezután szedd ki, csak a kisült zsírját hagyd benne, és s ebbe olvaszt fel a vajat. A galuskát öntsd rá, és szórd meg túróval,vagy juhtúróval. Keverd össze, és tálaláskor a megsült szalonnából szórj a tetejére.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.