Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Túrós, szilvás lepény

felvitel dátuma: 2014-07-25 16:54:39       mai nézettség: 3       nézettség: 1086
részletes recept
Túrós, szilvás lepény
Hozzávalók 8 személyre:

Tészta:

50 dkg tehéntúró

4 db tojás

10 dkg porcukor

6 dkg liszt

1/2 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

Töltelék:

75 dkg szilva

1 citrom leve

5 dkg porcukor

Tetejére:

2 evőkanál zsemlemorzsa

4 dkg vaj

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Simára keverjük az áttört túrót a tojások sárgájával meg a sütőporral, és hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Felét kizsírozott tortaformába vagy tepsibe terítjük és megszórjuk a megmosott kimagozott szilva kétharmad részével, amit a citromlével és cukorral ízesítve egy óráig állni hagyunk. Bevonjuk a maradék túrós tésztával, tetejét  kirakjuk a maradék szilvával és meghintjük zsemlemorzsával, meg apróra morzsolt vajdarabokkal. A forró sütőben addig sütjük, amíg a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza.

Szakács: Nagynékati


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*