Tészta:
50 dkg tehéntúró
4 db tojás
10 dkg porcukor
6 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
75 dkg szilva
1 citrom leve
5 dkg porcukor
Tetejére:
2 evőkanál zsemlemorzsa
4 dkg vaj
Simára keverjük az áttört túrót a tojások sárgájával meg a sütőporral, és hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Felét kizsírozott tortaformába vagy tepsibe terítjük és megszórjuk a megmosott kimagozott szilva kétharmad részével, amit a citromlével és cukorral ízesítve egy óráig állni hagyunk. Bevonjuk a maradék túrós tésztával, tetejét kirakjuk a maradék szilvával és meghintjük zsemlemorzsával, meg apróra morzsolt vajdarabokkal. A forró sütőben addig sütjük, amíg a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.