-13 dkg margarin
-4 tojás
-30dkg liszt
-tej,élesztő,
-mazsola,citrom reszelt héja,
-vanilias porcukor a megszóráshoz
Töltelék:50dkg túró,25dkg porcukor,1 cs vanilia cukor.
Habosra keverünk 4 tojássárgáját 13 dkg margarinnal, hozzáadunk 3 dkg tejben megfuttatott élesztőt, 30 dkg lisztet és alaposan kidolgozzuk. A fele tésztát a kizsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. Töltelék: 50 dkg túrót, 25 dkg porcukrot és 1 cs. vaníliás cukrot simára keverünk. hozzáadunk 10 dkg mazsolát és 1 citrom reszelt héját , végül a tojások keményre vert habját és 1evőkanál lisztet. A tepsibe öntjük és ráborítjuk a másik kinyújtott tésztát. Kb. 1-2 órát pihentetjük. Előmelegített sütőben sütjük. Tetejét még melegen vaníliás porcukorral meghintjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.