1 csomag rétestészta
2 tojássárgája
1 1/2 dl tej
1 darabka vanília/1 csomag vaníliás cukor
1 tetézett kk liszt
30 dkg túró
Egy csomag rétestésztát elovesszunk a fagyasztóból és kiolvasztjuk. Miután kiolvadt, egy sodrófával kinyújtjuk.
A toltelékhez 2 tojássárgáját 1 1/2 dl tejjel, egy csomag vaníliás cukorral, 1 tetézett kk liszttel surure fozunk. 30 dkg túrót áttorunk, elkeverjuk a kihult masszával és belekeverjuk a keményre felvert tojáshabot. Az így elkészített toltelék sokkal finomabb és nem olyan száraz.
Túrós rétest sósan is készíthetunk, ilyenkor a toltelékbe finomra vágott kaprot hintunk, és kissé megsózzuk. Cukrot természetesen nem teszunk bele.
(A recept Mária Hajková Édeskonyv c. szakácskonyvébol származik.)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.