Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Túrós rakott piskóta!

felvitel dátuma: 2017-09-14 17:51:49       mai nézettség: 1       nézettség: 984
részletes recept
Túrós rakott piskóta!
Hozzávalók 10 személyre:

Hozzávalók

Tészták:

10 tojás,

10 ek. liszt,

2 ek. kakaópor,

0,5 dl olaj,

baracklekvár

Töltelék:

2 pohár natúr joghurt,

2 dl habtejszín,

1 citrom,

1 cs. zselatin,

,50dkg túró

15 dkg cukor.

Előkészületi idő: 50 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

Elkészítés

4 tojásból gáz tepsiben piskótát sütünk, feltekerjük és kihűlés után baracklekvárral megkenjük, majd újra feltekerjük és felhasználásig behűtjük.
6 tojásból kakaóval és az olajjal szintén piskótát sütünk, kb. 25×35 cm-es tepsiben.
Utána ugyanezt a tepsit alufóliában kibéleljük és az 1 cm-es szeletekre vágott piskótatekercsekkel kirakjuk.
A túrót a cukorral, joghurttal, felvet tejszínnel kikeverjük, belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét, majd a 3 dl vízben, vagy tejben felfőzött zselatint is hozzákeverjük. A piskótatekercsekre öntjük, majd befedjük a kakaós lappal. 2-3 órára, vagy egy éjszakára behűtjük. Tálcára borítjuk és a tekercsek mentén felszeleteljük.

tepsi méret 35x40cm

     Ha a töltelék elkészült akkor hagyni kell megdermedni úgy, hogy kenhető legyen,én 20 percre a fagyóba tettem

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*