Hozzávalók a tésztához
60 dkg liszt
2 cs szárított élesztő
1/2 dl olaj
3 dl tej
1 kk só
A tejet langyosítjuk és a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk, majd 30 percig kelesztjük.
Sós és édes süteményt is készíthetünk belőle.
Elnyújtjuk és tetszés szerinti töltelékkel megtöltjük.
tészta forrás: ketkes.com
Amíg a tészta megkel,addig elkészítjük a töltelékeket.
SÓS
Besamel mártás:
2 ek lisztet,2 ek vajjal megpirítunk
(világosra), hozzáadunk 2 dl tejet,csipet sót,felfőzzük,majd hűtjük.
Ha kihűlt a mártás hozzákeverünk 1db natúr 100g-os tömb sajtot.
Ezt kenjük a kinyújtott tésztára.
Sonkás töltelék:
30 dkg felkockázott csirkemellsonka
1 db Tv paprika kockára vágva
1 szál újhagyma a zölddel együtt
10 dkg reszelt sajt
Összekeverjük,ezzel töltjük meg a kifliket.
ÉDES
Túró töltelék:
40 dkg túró
15-20 dkg eritrit
1 egész tojás
1 vanília cukor
reszelt citromhaja
1 ek gríz (jobban egyben tartja a túrót)
A hozzávalókat összekeverjük
Elkészítés:
A megkelt tésztát kétfelé osztjuk,az egyik felét kettévágjuk,mind a kettőt négyzet alakúra nyújtjuk és megtöltjük a túrótöltelékkel,ráhajtjuk a másik felét,amit előzőleg bevagdostunk.
A tészta másik felét kerekre nyújtjuk,megkenjük a besameles-sajtos
krémmel,9 szeletre vágjuk,ráhalmozzuk a sonkás tölteléket és feltekerjük kifli alakúra.
175 fokos légkeveréses sütőben mind a két tepsit egyszerre betesszük és szép világos pirosra sütjük.
a töltelékek:saját recept
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.