Hozzávalók:
25 dkg ráma
25 dkg túró
50 dkg liszt
2 db tojássárga
2 kávéskanál só
3 dkg élesztő
kevés meleg tej (kb 1 dl)
pici cukor
reszelt sajt és/vagy szezámmag
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóval együtt összedolgozom. Kb 2 órára hideg helyre teszem, de akár 1 hétig is eláll a tésztája.
(Ilyenkor kinyújtom, összehajtogatom, zsírpapírba és zacskóba teszem, majd be a hűtőbe.) Sütés előtt 2 ujjnyi vastagra nyújtom, megkenem tojásfehérjével, megszórom sajttal és maggal, és csak addig hagyom kelni, amíg a sütő bemelegszik, aztán megsütöm.
Sütési hőfokot nem tudok mondani, közepes lángon a sütő középső rácsán sül.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.