Hozzávalók:
50 dkg liszt,50 dkg túró, 25 dkg ráma, 10 dkg zsír, 30 g friss élesztő, 1,5 dl tej 1 tk cukor, 2 tk só kb 170 g tejföl
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalókkal összegyúrjuk, kétszer 20 percenként hajtogatjuk, a hajtogatás el is maradhat. Ujjnyi vastagra kisodorjuk, bevagdossuk, fél felvert tojással lekenjük, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Ramával kikent sütőlemezre tesszük,vagy sütőpapírra majd előmelegített sütőben megsütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.