Nagyon gusztusosnak látszik, biztos legalább olyan finom.A látvány késztet arra hogy én is megsüssem. Köszi a receptet!
· A tésztához:
· 50 dkg liszt
· 25 dkg ráma
· 10 dkg cukor
· 1 csomag sütőpor
· 1 pohár tejföl
· 2 tojássárgája
·
· A töltelékhez:
· 50 dkg túró
· 3 tojás
· cukor ízlés szerint
· vaníliás cukor
· 2 evőkanál liszt ,vagy búzadara
· aki szereti 10 dkg gyümölcs a tetejére
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hagyjuk picit pihenni, és ez idő alatt elkészítjük a tölteléket.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, úgy keverjük a túrós masszába.
Tepsibe terítjük a tészta 2/3-ad részét (nem kell túl vastagon), ezen elegyengetjük a túrós tölteléket. A tetejét négyzetrácsosan befedjük a maradék tésztával (vagy ráborítani, ha vékonyra van nyújtva). Megszurkáljuk, és irány a sütő. Kb 25 percig lassú fokozaton süssük Forrón vaníliás porcukorral megszórjuk.
Én ez esetben tettem a tetejére ,epret és málnát is.
Nagyon finom. Jó étvágyat kívánok hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.