Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Desszert / hideg recept ( tálaláskor ) » TÚRÓS PITE

felvitel dátuma: 2013-02-08 11:50:21       mai nézettség: 1       nézettség: 945
részletes recept
TÚRÓS PITE
Hozzávalók 12 személyre:

 

·                         50 dkg sima liszt

·                         25 dkg vaj

·                         25 dkg porcukor

·                         2 db tojássárgája

·                         1-2 ek tejföl

·                         1 cs sütőpor

A töltelékhez:

·                         1 kg félzsíros tehéntúró

·                         3+1 db tojás

·                         15 dkg cukor

·                         1-2 ek tejföl

·                         2 dltej

·                         1 db kezeletlen citrom reszelt héja

·                         1 tk vanília kivonat

·                         1 ek étkezési keményítő

·                         2 csapott ek búzadara

·                         1 csipet só

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

 

1.              Mivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a túrótöltelékkel kezdeni.

2.              A töltelékhez először készítünk egy vaníliapudingot, ehhez 3 tojást kettéválasztunk, a sárgáját egy közepes lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukor háromnegyedét, a vaníliát, a keményítőt, és habverővel alaposan kikeverjük fehéredésig. Hozzáadjuk a tejet, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.

3.              A túrót egy nagyobb tálba tesszük, belereszeljük a citrom héját, beletesszük a tejfölt, a búzadarát és a már kihűlt vaníliapudingot. Az egészet gépi habverővel alaposan kikeverjük.

4.              A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük, és lisztezett munkalapon tepsi méretűre nyújtjuk, és belehelyezzük a tepsibe.

5.              A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a maradék cukorral és egy csipet sóval.

6.              Hozzákeverjük óvatosan a túróhoz, és az egészet rásimítjuk a tésztára.

7.              A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékre. A tetejét megkenjük egy felvert tojással, és villával egyenletesen megszurkáljuk.

8.              Előmelegített sütőben 190 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

Miután megsült, hűlni hagyjuk, majd kockára vágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 DETTIPETI7 2013 február 8

Nagyon jól néz ki! Receptkönyvbe mentve!! Hamarosan elfogom készíteni, nagyon jó ötlet a töltelékbe a puding! Fincsi lehet! pusz Detty

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*