Finom lehet. A burgonya keményítésnek kell a krémbe?
Hozzávalók tésztához:30 dkg liszt, 12 dkg porcukor, ½ csomag sütőpor, pici só, 2 ek porcukor, 1 tojás, 2 ek tejföl
Hozzávalók a töltelékhez:1/2 kg túró, 3 db krumpli, 9 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 5 dkg vaj, 1 vaníliás cukor, reszelt citromhéj, 3 tojásfehérje, 8 dkg kristálycukor, marék mazsola
Elkészítés:A töltelékhez a krumplit megfőzzük, kihűtjük, krumplinyomón átnyomjuk, hozzáadjuk a krumplinyomón áttört túrót, félretesszük. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját a 9 dkg cukorral, vajjal, reszelt citromhéjjel habosra keverjük. A krumplit, a túrót kikeverjük, hozzáadjuk a habosra kevert tojássárgáját, a mazsolát, és óvatosan hozzákeverjük a habbá vert fehérjét. A tölteléket félretesszük.
A tésztához a lisztet, sütőport, csipetnyi sót, porcukrot összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal, és a tojással, tejföllel összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk, egyik felét kinyújtjuk, és a tepsi aljára tesszük. Nem kell sem zsírozni, sem lisztezni a tepsit, papír sem kell alá. Ráöntjük az egész tölteléket, elsimítjuk, majd a másik fél tésztát is kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük. 200 fokon 20-25 percig sütjük. A tepsi 22x30 cm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.