Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Túrós pite

felvitel dátuma: 2012-03-10 19:44:18       mai nézettség: 1       nézettség: 970
részletes recept
Túrós pite
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók tésztához:30 dkg liszt, 12 dkg porcukor, ½ csomag sütőpor, pici , 2 ek porcukor, 1 tojás, 2 ek tejföl

Hozzávalók a töltelékhez:1/2 kg túró, 3 db krumpli, 9 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 5 dkg vaj, 1 vaníliás cukor, reszelt citromhéj, 3 tojásfehérje, 8 dkg kristálycukor, marék mazsola

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Elkészítés:A töltelékhez a krumplit megfőzzük, kihűtjük, krumplinyomón átnyomjuk, hozzáadjuk a krumplinyomón áttört túrót, félretesszük.  A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját a 9 dkg cukorral, vajjal, reszelt citromhéjjel habosra keverjük. A krumplit, a túrót kikeverjük, hozzáadjuk a habosra kevert tojássárgáját, a mazsolát, és óvatosan hozzákeverjük a habbá vert fehérjét. A tölteléket félretesszük.

A tésztához a lisztet, sütőport, csipetnyi sót, porcukrot összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal, és a tojással, tejföllel összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk, egyik felét kinyújtjuk, és a tepsi aljára tesszük. Nem kell sem zsírozni, sem lisztezni a tepsit, papír sem kell alá. Ráöntjük az egész tölteléket, elsimítjuk, majd a másik fél tésztát is kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük. 200 fokon 20-25 percig sütjük. A tepsi 22x30 cm.

Szakács: Nóri


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 csoti.henriette 2012 március 10

Finom lehet. A burgonya keményítésnek kell a krémbe?

0/10 Nóri 2012 március 10

Köszönöm, valóban finom, Édesanyám recepje, és a krumpli keményítésnek kell, de az ízén nem érezni!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*