Hozzávalók: 60 dkg liszt, 4 dl tej, 1 ek cukor, 1 dl olaj, 5dkg ráma kevés só,30 g élesztő ( friss ) 1 tojás a kenéséhez. Töltelék: 50 dkg túró, 1 citrom reszelt héja, 30- 40 g mazsola, 1 nagy tojás, porcukor ízlés szerint.
Elkészítése:
Az élesztőt kevés tejben, 1 tk cukorral, felfuttatjuk, és a ráma kivételével, a többi hozzávalókkal jól kidolgozott tésztát készítünk, letakarjuk és duplára keletjük. Ezután elnyújtjuk és a puha rámát rá kenjük és összehajtjuk, négyszeresen, ismét kelni hagyjuk olyan 30 percet. Én most egy Túrós pitét csináltam belőle a maradék tésztából kis rácsos lekvárosat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.