Hozzávalók:50 dkg liszt, 25 dkg ráma,15 dkg porcukor, 3 db tojássárgája, 1 cs sütőpor, csipet só, 1 -2 ek tejföl ha szükséges
Töltelék:
1 kg túró, 15 dkg porcukor ( ízlés szerint ) 1 citrom reszelt héja, 3db tojássárgája, 1 cs vanília puding, 330 g tejföl, 6 tojás felvert habja, mazsola, (nekem nem volt)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd kétfelé vesszük. Az egyiket 25 x 30 tepsibe nyújtjuk., majd 2 ek búzadarával megszórjuk és villával megszurkáljuk. A tölteléket elkészítjük és rátesszük egyenletesen a tésztára, és befeddjük a tetejét a meg maradt tésztával. Előmelegített sütőbe közepes hőfokon 170 sütjük. Kihűlt tésztát porcukorral szórjuk meg.
A pudingot nem kell főzni a töltelékbe,csak szárazon kell bele tenni!! Ha krémes tejföl megy hozzá, mivel az higab,akkor másfél csomag pudingot kell hozzá tenni!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.