Azért jó, mert aránylag kis adag, és pénztárcához méretezett. Ha többet sütnék, az is elfogyna...
Linzer tészta HV:
20 dkg liszt,
1 tojás,
2 dkg cukor,
3 evőkanál tejföl,
csipet só,
10 dkg sütőmargarin.+1 evőkanál búzadara.
Töltelékhez:
500 dkg krémtúró,
10 dkg cukor,
2 evőkanál tejföl,
2 vaniliás cukor,
5 dkg mazsola,
2 evőkanál búzadara.
Piskóta téstához:
4 tojás,
4 evőkanál cukor,
4 evőkanál liszt,
csipet sütőpor,
1 evőkanál instant kakaópor.
Gáz tepsi:
kenéséhez zsír, és 1 evőkanál liszttel megintjük.
A linzer tészta HV:
lisztet mély tálba öntsük, kis mélyedést készítünk.
Majd a hozzá valókat hozzá adjuk, és jól össze dolgozzuk, hogy sima tésztát kapjunk.
Lisztezett gyúró deszkán tepsi nagyságra nyújtjuk, és belefektetjük, majd az 1evőkanál búzadarával meghintjük.
A túrót a hozzá valókkal össze keverjül és a tésztára kenjük egyenletesen.
Majd a piskóta masszát elkészítjük a hozzá valókkal, és egyenletesen el simítjuk a tölteléken.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon készre sütjük.
Tepsiben hagyjuk ki hülni, és kihülés után szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.