Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Desszert / hideg recept ( tálaláskor ) » TÚRÓS PALACSINTA MÁSKÉNT:

felvitel dátuma: 2012-05-20 21:24:29       mai nézettség: 1       nézettség: 2954
részletes recept
TÚRÓS PALACSINTA MÁSKÉNT:
Hozzávalók 6 személyre:

TÚRÓS PALACSINTA TEJFÖLÖS PUDINGOS ÖNTETTEL:

HV:
3 tojás, 1,5 liter buborékos ásvány víz,1 dl tej,1 dkg ,1 dkg cukor,40 dkg,finom liszt,30 dkg rétes liszt,1 dl étolaj.

Túró krémhez:
fél kg túró,25 dkg cukor, 2 evőkanál tejföl csipet ,1 vaniliás cukor.

Öntethez:
2 dl tejföl, 1 puncs puding por.

Egy 24 cm-res palacsinta sütő.
Egy gáz tepsi,38x38 cm-res.

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

Palacsinta masszához: Az alap anyagokat,kézi habverővel simára dolgozzuk,és 10 percet állni hagyjuk.
Majd a palacsinta sütőbe 1 mokkás kanál olajat fel hevítünk, és így süssük az első palacsintánkat. A következőnél már nem kell olajozni mert a masszánkban benne van az olaj.
Ha kisütöttük az összeset addig félre tesszük míg a túró krémet elkészítjük.
Majd az elkészített túró krémmel meg töltjük őket és tepsibe tesszük egymás mellé.
Ha ezzel is elkészültünk,félre tesszük és kikeverjük a tefölös puding öntetünket,s egyenletesen csurgatjuk.

Majd elő melegített sütőben teljes lángon 15-percig sütjük.
Kivesszük a sütőből kicsit állni hagyjuk és középen vízes késsel meg felezzük.
Majd tálalás elött vaniliás porcukorral meg szórjuk.

Szakács:


Film link: http://www.turospalacsinta.receptlap.hu gabimami58

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*