Kifogom probálni.Biztos finom.
2,5 dl tej
2,5 dk élesztő
50 dk finom liszt
2 tojássárga
10 dk margarin
10 dk cukor
csipet só
1 ek rum
krém
25dk vajas túró
1 vanéliás pudingpor
2 vanéliás cukor
2 ek cukor
1 tojás a kenéshez
Langyos tejben az élesztőt felfutatjuk hozzáadjuk a tésztáhozvalókat és puha kalácstésztát dagasztunk .Kelni hadjuk 1 órát.Kinyújtjuk 2,5 cm-re és kiszújuk nagyobb pogácsa szúróval.zsírpapírral bélelt tepsire rakjuk és kisebb pohárral lyukat nyomunk a tésztába.Közben a túrót kikeverjuk a pudingporral és cukorral nyomózsákba tesszük és a kalácsokra nyomjuk.Minden kalácsra egy meggyszemet teszünk.Megkenjük tojással 20 percet kelni hadjuk és 180 fokon sütjük.A kihült kalácsokat meghintjük porcukorral.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.