50 dkg liszt...
3-4 dl tej
2 tojás sárgája
pici só
5 dkg cukor
0.75 dl olvasztott zsír vagy olaj-zsírral jobb
4 dkg élesztő+3t.k cukor
Töltelék:
50 dkg túró
5-6 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
1 tojás sárgája
1 tojásfehérje kemény habbá verve
csipet só
A hozzávalókat a zsír kivételével a dagasztógépbe tettem,az élesztőt felfutatom a langyos tejben a cukorral.(én kézzel dagasztottam) majd egy kicsit később azt is hozzáöntöttem. Lágy hólyagos tésztát kaptam, amelyet duplájára hagytam kelni. Ezután kb. 5 mm-esre nyújtottam, majd 10x10 cm-es négyzetekre osztottam. A közepére tettem egy-egy evőkanállal a töltelékből,majd 3-4 meggyszemet ,(én meggydzsemet tettem rá) majd összefogtam a 4 csúcsot és megtekertem. Sütőpapíros tepsin még 20 percig pihentettem. Ezután a tésztánál maradt 2 tojásfehérjével megkentem a batyukat, majd 180 fokon készre sütöttem.Megszórtam vaníliás porcukorral !
Tipp: ez a kelt tészta nagyon jó: buktához, kalácshoz, csigához.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.