Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Túrós leveles csavart

felvitel dátuma: 2014-01-11 19:58:55       mai nézettség: 1       nézettség: 1863
részletes recept
Túrós leveles csavart
Hozzávalók 6 személyre:

·         30 dkg liszt

·         25 dkg http://gemadhu.hit.gemius.pl/redot.gif?l=8/id=0iWbIicJgKG3QzdeLUXlHXYXTM6NxWyTd8ozJEEKubr.o7/stparam=tojjlkdhxr/fastid=gpuqhahhuucnqahdalekvcjerfjihttp://gdehu.hit.gemius.pl/_%5bTIMESTAMP%5d/redot.gif?id=ofrqJjsk487NQw79aGhT5sbiLZqYMY__jOmQ7aUfceH.K7/fastid=dlsbgjwgisbedykjdshemypilajv/stparam=linelvlrld sütőmargarin

·         egy csipet

·         6 evőkanál hideg víz

·         1 evőkanál  ecet

Töltelék:

·         25 dkg túró

·         1 reszelt citromhéj

·          1 tojás

·         1 cs vaníliás cukor

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és egy órára a hűtőbe tesszük pihenni .

Lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra a tésztát

 

A túrót villával törjük egy kicsit össze, majd keverjük bele a tojást kenjük  meg vele a tészta egyik felét. Ezután szórjuk meg a vaníliás cukorral, majd reszeljünk citromhéjat

 

A tészta üresen hagyott felét ezután hajtsuk a túrós részre, majd a tenyerünkkel kicsit nyomkodjuk le. Ezután derelyevágóval ízlés szerinti  méretűre vágjuk fel, majd csavarjuk meg, és tegyük egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire.

 

Helyezzük be előmelegített forró sütőbe, majd 15-20  perc alatt süssük készre.

 

Tálaláskor a frissen kisült, ropogós, túrós rudakat vaníliás porcukorral meghintve  kínáljuk.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*