· 30 dkg liszt
· 25 dkg sütőmargarin
· egy csipet só
· 6 evőkanál hideg víz
· 1 evőkanál ecet
Töltelék:
· 25 dkg túró
· 1 reszelt citromhéj
· 1 tojás
· 1 cs vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és egy órára a hűtőbe tesszük pihenni .
Lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra a tésztát
A túrót villával törjük egy kicsit össze, majd keverjük bele a tojást kenjük meg vele a tészta egyik felét. Ezután szórjuk meg a vaníliás cukorral, majd reszeljünk rá citromhéjat.
A tészta üresen hagyott felét ezután hajtsuk rá a túrós részre, majd a tenyerünkkel kicsit nyomkodjuk le. Ezután derelyevágóval ízlés szerinti méretűre vágjuk fel, majd csavarjuk meg, és tegyük egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Helyezzük be előmelegített forró sütőbe, majd 15-20 perc alatt süssük készre.
Tálaláskor a frissen kisült, ropogós, túrós rudakat vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.