Tészta :
1/2 kg liszt
3 evőkanál zsír
1 egész tojás
1 mokkáskanál só
3 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
tej
Túró töltelék:
1/2 kg túró
2 vaniliás cukor
4 tojás
2 evőkanál liszt
ízlés szerint cukor
kenéshez:
2 tojás sárgája
1/2 kispohár tejföl
1 evőkanál cukor
Lekváros kiflihez:
sütésálló lekvár
kiflik kenéséhez tojás
Túróslepény:
Zsírt elmorzsoljuk a liszttel hozzáadjuk a cukrot, sót tojásokat és a langyos tejben felfuttatot élesztőt.
Annyi tejet adunk hozzá dagasztás közben, hogy könnyen dagasztható tésztát kapjunk.
Konyharuhával telakarjuk és duplájára kelesztjük. Miután megkelt lisztezett gyúró deszákára boritjuk, tepsi méretűre nyújtjuk.
Túrót a tojások sárgájával vaniliáscukorral izlés szerinti cukorral és a liszttel elkeverjük, majd óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. Tésztára simitjuk és tojásos cukrozott tejföllel megkenjük.
Közepes lángon készre sütjük.
Kockára vágva porcukorral megszórva tálaljuk.
Lekváros kifli:
A megkelt tésztát gyúró deszkára boritjuk fél cm vastagra elnyújtjuk, háromszög alakra vágjuk a tésztát szélesebbik végére lekvárt teszünk feltekerjük. Tojással megkenjük és szintén közepes lángon aranybarnára sütjük.
Tölthetjük még dióval mákkal is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.