Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Túrós lepény és lekváros kifli

felvitel dátuma: 2011-04-09 21:37:30       mai nézettség: 2       nézettség: 2267
részletes recept
Túrós lepény és lekváros kifli
Hozzávalók 1 személyre:

Tészta :
1/2 kg liszt
3 evőkanál zsír
1 egész tojás
1 mokkáskanál só
3 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
tej

Túró töltelék:
1/2 kg túró
2 vaniliás cukor
4 tojás
2 evőkanál liszt
ízlés szerint cukor

kenéshez:
2 tojás sárgája
1/2 kispohár tejföl
1 evőkanál cukor

Lekváros kiflihez:
sütésálló lekvár
kiflik kenéséhez tojás

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Túróslepény:

Zsírt elmorzsoljuk a liszttel hozzáadjuk a cukrot, sót  tojásokat és a langyos tejben felfuttatot élesztőt.
Annyi tejet adunk hozzá dagasztás közben, hogy könnyen dagasztható tésztát kapjunk.
Konyharuhával telakarjuk és duplájára kelesztjük. Miután megkelt lisztezett gyúró deszákára boritjuk, tepsi méretűre nyújtjuk.
Túrót a tojások sárgájával vaniliáscukorral izlés szerinti cukorral és a liszttel elkeverjük, majd óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. Tésztára simitjuk és tojásos cukrozott tejföllel megkenjük.
Közepes lángon készre sütjük.
Kockára vágva porcukorral megszórva tálaljuk.

Lekváros kifli:

A megkelt tésztát gyúró deszkára boritjuk fél cm vastagra elnyújtjuk, háromszög alakra vágjuk a tésztát szélesebbik végére lekvárt teszünk feltekerjük. Tojással megkenjük és szintén közepes lángon aranybarnára sütjük.

Tölthetjük még dióval mákkal is.

Szakács: garden


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*