Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Túrós lepény alma kockával

felvitel dátuma: 2015-01-27 19:00:22       mai nézettség: 1       nézettség: 1689
részletes recept
Túrós lepény alma kockával
Hozzávalók 12 személyre:
Tészta
80 dkg rétesliszt
30 dkg margarin
1 csomag sütőpor
2 ek kristálycukor
1 csipet
1 pohár tejföl
2 db tojás sárgája
Töltelék
1 kg túró
1 pohár tejföl
2 db tojás+2 db fehérje
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db alma
1 tk őrölt fahéj
2 ek búzadara
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:
A lisztet összekeverem a sóval és sütőporral, majd elmorzsolom a margarinnal, végül hozzáadom a kristálycukrot, 2 tojás sárgáját, 1 pohár tejfölt, és jól összegyúrom
Egy nagy tepsi (38x30 cm) aljába, kézzel benyomkodom, villával megszurkálom, és előmelegített sütőben, félig megsütöm (180 fok, 15 perc).
A töltelékhez, a túrót villával összetöröm, belekeverem a tojások sárgáját, porcukrot, tejfölt, vaníliás cukrot, az apró kockára vágott almát, fahéjat és végül a tojások fehérjéből felvert habot.
A kissé meghűlt tésztát megszórom búzadarával, ráöntöm a túrós tölteléket, és a sütőbe, aranybarnára sütöm, a tetejét.
 
http://karcsifozdeje.blogspot.hu/2014/10/turos-lepeny-almaval.html
Szakács: LigetiK


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*