Hozzávalók:
25 dkg ráma,25 dkg túró, 25 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 tojás, 1 sütőpor, 1 citrom reszelt héja, cipet só, 5 dkg mazsola
A túrót passzírozzuk át szitán. A lisztet keverjük össze a sütőporral. A rámát a cukorral és a tojásokkal habosítsuk fel, közben adjunk egy csipet sót, majd a túrót és a lisztet felváltva keverjük hozzá a citrom héjával.
Végén a megmosott belisztezett mazsolát adjuk hozzá. Rámával kikent lisztezet kuglóformában tesszük a forma csak háromnegyedik legyen tele. Előmelegített közepes sütőben sütjük gázsütőnél 4- es fokozat.
Citrommázzal lecsurgatva, 4 evőkanál porcukorhoz tegyünk cseppenként citromlevet míg kenhető masszát kapunk
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.