20 dk liszt
15 dk porcukor
4 tojás
10 ek. olaj
10 ek víz
1 sutôpor
1 uveg ribizli lekvár
66 db.gümbölyű piskóta
3 dl kávé (kevés rum elhagyható)
Krém
50 dk vajas túró
250 ml tejszin
200g tejfel
2 vanélia cukor
10 dk porcukor
zselatin fel zsakó(én narancsosat használtam)
A tojásfehérjéket a cukorral és a vízzel felverjük aztán ovatosan az olajat adagoljuk a tésztához a lisztet a sütőporral már lassan keverjuk hozzá .Kivajazott lisztezett tepsibe simítjuk.180 fokon sütjük.A kihült piskótát ribizli lekvárral megkenjük és a piskótát kávéba mártogatva a sütire rakjuk.
Krém: A túrót a tejfellel cukkorral simára keverjük a felvert tejszint lassan a krémhez keverjük A sütire halmozzuk és elsimítjuk .A fésűvel megcsíkozzuk és a zselatint az utasítás szerint a zacskón elkészítjük mikor kezd dermedni a sütire öntjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.