Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Túrós krémes

felvitel dátuma: 2012-01-15 10:29:47       mai nézettség: 1       nézettség: 1924
részletes recept
Túrós krémes
Hozzávalók 8 személyre:

5 dkg vaj

5 dkg zsír

10 dkg porcukor

2 egész tojás

2 teáskanálnyi szalalkáli/1/2 dl tejben megáztatva/

26 dkg liszt.

 

Krém:25 dkg margarin vagy vaj

25 dkg porcukor

2db vaníliáscukor

50 dkg túró

5dkg mazsola

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A zsiradékot a cukorral és a tojással kikeverjük, hozzáadjuk a szalalkálit és a lisztet, összegyúrjuk.

1 órát pihentetjük, majd 2lapot sütünk, közepes méretű tálcán vagy sütőedény hátlapján.

A margarint a cukorral és a vaníliással kikeverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, végül belekeverjük a mazsolát.

Az egyik lapra rákenjük a tölteléket, a másikat óvatosan ráhelyezzük./Könnyen törik!/

Másnap szeleteljük.

Szakács: Arenka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Nóra 2012 január 15

Nagyon jól néz ki! Ügyes vagy nagyon, Drága Mamám!

0/10 kautz1009 2012 január 15

Szuper!!

0/10 Makány Aranka 2012 január 15

Köszönöm, Édesanyám receptje.

0/10 anna51 2012 január 15

Arankám, Te kis aranykezu! Máris mentettem a receptet, mert ez is isteni!!!!!!

0/10 Makány Aranka 2012 január 15

Anna! Nagyon könnyű a tészta, a töltelék sem édes, egyszerű az elkészítése is.

0/10 anna51 2012 január 15

Holnap veszek xilitet, már fejben megvan, hogy teszem számomra is ehetové, nagyon koszi!

0/10 Makány Aranka 2012 január 15

Ügyes vagy, Anna!

10/10 Prantnerné Taba Katalin 2012 január 15

Finom sütike!

0/10 Vargová Szalayová Zuzana 2012 január 16

Aranka, recept elmentve, köszike

0/10 nemeth-ek 2012 január 16

Nálam is bekerült a receptkönyvbe! Nagyon fincsi süti! Látom volt kitől örökölnöd az ügyességed, Aranka!!

0/10 Makány Aranka 2012 január 17

Köszönöm, Marika!

0/10 Kati Laczko 2012 január 18

Szerintem, nagyon finom, csak azt nem tudom mi az a szalakali es itt No-ban mivel helyettesited? Ha tudod, ird meg legyszi, mert enis megcsinalnam. Köszi. Kati

0/10 Makány Aranka 2012 január 19

Kati! A szalalkáli ammónium-hidrogén karbonát.Arra szolgál, hogy a tészta laza szerkezetű, pillekönnyű legyen.

0/10 Makány Aranka 2012 január 19

A sütifórumos társak szerint szódabikarbónával vagy sütőporral kiváltható a szalalkáli, bár nem lesz egészen olyan a tészta, mint azzal.

0/10 Kovács Julcsi 2012 január 19

Szeretném megtudni, hogy lehet ezt a tésztát akár a hagyományos krémes töltelékkel is készíteni? Ha igen, akkor előre fel kell vágni a tésztát, hogy a tölteléket ne nyomjuk szét. Ezt a műveletet meg lehet tenni közvetlen a sütés után a lappal? Nagyon tetszik a tészta, mint a lap, na és a töltike, sem semmi.

0/10 Makány Aranka 2012 január 19

Julcsi, szoktam krémmel is megkenni,akkor dupla adagot készítek, 4 lapot sütök, mindjárt megkeresem, beírom, fázisfotó nélkül, mert csak a kész maradt meg a gépemen, a többit mint a sicc, kitöröltem.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*