Nagyon jól néz ki! Ügyes vagy nagyon, Drága Mamám!
5 dkg vaj
5 dkg zsír
10 dkg porcukor
2 egész tojás
2 teáskanálnyi szalalkáli/1/2 dl tejben megáztatva/
26 dkg liszt.
Krém:25 dkg margarin vagy vaj
25 dkg porcukor
2db vaníliáscukor
50 dkg túró
5dkg mazsola
A zsiradékot a cukorral és a tojással kikeverjük, hozzáadjuk a szalalkálit és a lisztet, összegyúrjuk.
1 órát pihentetjük, majd 2lapot sütünk, közepes méretű tálcán vagy sütőedény hátlapján.
A margarint a cukorral és a vaníliással kikeverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, végül belekeverjük a mazsolát.
Az egyik lapra rákenjük a tölteléket, a másikat óvatosan ráhelyezzük./Könnyen törik!/
Másnap szeleteljük.
Nagyon jól néz ki! Ügyes vagy nagyon, Drága Mamám!
Szuper!!
Köszönöm, Édesanyám receptje.
Arankám, Te kis aranykezu! Máris mentettem a receptet, mert ez is isteni!!!!!!
Anna! Nagyon könnyű a tészta, a töltelék sem édes, egyszerű az elkészítése is.
Holnap veszek xilitet, már fejben megvan, hogy teszem számomra is ehetové, nagyon koszi!
Ügyes vagy, Anna!
Finom sütike!
Aranka, recept elmentve, köszike
Nálam is bekerült a receptkönyvbe! Nagyon fincsi süti! Látom volt kitől örökölnöd az ügyességed, Aranka!!
Köszönöm, Marika!
Szerintem, nagyon finom, csak azt nem tudom mi az a szalakali es itt No-ban mivel helyettesited? Ha tudod, ird meg legyszi, mert enis megcsinalnam. Köszi. Kati
Kati! A szalalkáli ammónium-hidrogén karbonát.Arra szolgál, hogy a tészta laza szerkezetű, pillekönnyű legyen.
A sütifórumos társak szerint szódabikarbónával vagy sütőporral kiváltható a szalalkáli, bár nem lesz egészen olyan a tészta, mint azzal.
Szeretném megtudni, hogy lehet ezt a tésztát akár a hagyományos krémes töltelékkel is készíteni? Ha igen, akkor előre fel kell vágni a tésztát, hogy a tölteléket ne nyomjuk szét. Ezt a műveletet meg lehet tenni közvetlen a sütés után a lappal? Nagyon tetszik a tészta, mint a lap, na és a töltike, sem semmi.
Julcsi, szoktam krémmel is megkenni,akkor dupla adagot készítek, 4 lapot sütök, mindjárt megkeresem, beírom, fázisfotó nélkül, mert csak a kész maradt meg a gépemen, a többit mint a sicc, kitöröltem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.