Nagyon szépek a bevágások rajta! A szelet is nagyon guszta! Ügyes vagy!
• 3,5 dl tej
• 1 dl víz
• 1 tk cukor
• 1 tk só
• 60 dkg liszt
• 2, 5 dkg élesztő
Megkenéshez
• 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
• 5 ek olaj
Tetejére
• 1 egész tojás
Töltelék
• 50 dkg tehéntúró
• 2 ek gríz
• 2 db tojás sárgája
• csipet só
• 4 ek porcukor
• víníliás cukor
• 1 citrom reszelt héja
• 2 tojásfehérje keményre verve
A leírás sorrendjében a kenyérsütő gépbe pakolom az anyagokat a margarin és az olaj kivételével. 20 perc alatt bedagasztatom, majd jól lisztezett felületen 3 részre osztom.
Közben elkészítem a tölteléket, a túrót átpasszírozom és az összes anyagot kikeverem majd a tojás fehérjét kemény habbá verem és beleforgatom a masszába.
1. Erősen lisztezett felületen nagyon vékonyra nyújtom az első tésztát és megkenem az olvasztott vaj és olaj keverékének a felével, ráteszem a második szintén vékonyra kinyújtott lapot és rákenem az összes tölteléket.
2. Kinyújtom a harmadik lapot is és ráteszem a töltelékre. A vaj olaj keverékével jól lekenem és elkezdem hajtani. Fentről le a tészta feléig majd lentről fel. Jobbról félig és balról is félig hajtom a tésztát. Sodrófával gyengéden rágyúrok. 8 részre bevágom a tésztát és letakarva hagyom 1 órát pihenni, kelni, majd egész tojással lekenem.
3. Előmelegített sütőben 180 – 200C°-n 30-40 percet sütöm, rácson hagyom kihűlni.
4. Ha kihűlt porcukorral hintem a tetejét.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.