Jutkám, ez olyan gyonyoru és annyira finom, hogy a jovo héten biztosan kipróbálom!!!!!!!!!!!
20 dkg köles
5 dl tej
3 dkg vaj
3 evőkanál nádcukor
25 dkg túró
3 tojás
1 kispohár tejföl
5 dkg mazsola
5 dkg aszalt áfonya
1 citrom héja és leve
1 teáskanál vaniliaaroma
A torta tetejére kb 20 dkg vegyes gyümölcs, tetszés szerint. /szőlő, málna, körte,...stb/
A kölest feltesszük két és félszeres mennyiségű tejben főni és hozzáteszünk egy csipet sót. Ha megfőtt, kb 10 perc, fedővel letakarjuk, míg az összes tejet magába nem szívta. Néha megkavarjuk.Közben beletesszük a vajat és egy evőkanál cukrot.
Közben a túróba tesszük a tojások sárgáját, a citrom reszelt héját, és levét, két kanál cukrot,a vaniliaaromát.
A tojásfehérjéket habbá verjük és mikor a köles kihült a kölest és a habot két, három adagra osztva, beletesszük a túróba és óvatosan elkeverjük, hogy a habot ne törjük nagyon.
Tortaformát kivajazunk, megszórjuk liszttel, beleöntjük a köleses masszát . A tetejére simítjuk a pohár tejfölt, díszitjük a gyümölccsel, majd egy óra hosszáig sütjük.
Ha teljesen kihült, szépen le lehet róla húzni a tortaforma karikáját.
Jutkám, ez olyan gyonyoru és annyira finom, hogy a jovo héten biztosan kipróbálom!!!!!!!!!!!
Nagyon gyönyörű lett és biztos finom.
Na, ez az első torta, amit nem tudtam elrontani. Ráadásul finom és egészséges! Mondjuk én nyírfa cukorral készítettem.
Kedves Edina! A nyírfacukor valóban a legjobb, csak nekem éppen nem volt itthon, de legközelebb azzal fogom én is elkészíteni.
végre leírtam, most már ismerem a kölest, a gyerekeknek majd megpróbálom elkészíteni
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.