Nagyon tetszik, kenyérsutoben is meg lehet sutni?
Hozzávaló
· 50 dkg sima búzaliszt
· 50 dkg sovány tehéntúró
· 2 teáskanál tengeri só (vagy jódozott asztali)
· 2,5 dl tej
· 1 teáskanál kristálycukor
· 3 dkg élesztő
1. Kenyérsütő gépbe belerakom az összes hozzávalót és bedagasztatom a tésztát,(ennek hiányában kézzel kell elvégezni a dagasztást, ekkor az élesztőt fel kell oldani/futtatni a tejben).
2. 2 órás kelesztés meleg helyen. Én az edényt a sütőbe szoktam tenni, letakarom konyharuhával és 50 C°-on kelesztek. Amikor eléri, ezt a hőfokot kikapcsolom a sütőt. A kelesztő tálamat nem zárom le!
3. Amikor megkelt a tészta, lisztezett felületen jól átgyúrom és állítható hosszúságú 8 cm magas oldalú kenyérsütő formába teszem, (a legkisebb kb 30 cm-es állásba) amiben ismételten duplájára kelesztem, tetejét 2-3 helyen bevágom.
4. 220C° -ra előmelegített sütőben 20 percig, majd a hőt csökkentem 180C° - ra és még 25-30 percig, vagy addig sütöm,(ez lehet még + 10 perc) míg szép sült kérget nem kap a kenyér.
Kiborítom a formából és rácson hagyom kihűlni. Ha megkopogtatom a kenyér alját, akkor kongó hangot kell hallani
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.