Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Közepes » Túrós kenyér/ szeletenként 16 gr szénhidrát

felvitel dátuma: 2011-11-22 20:02:46       mai nézettség: 1       nézettség: 1119
részletes recept
Túrós kenyér/ szeletenként 16 gr szénhidrát
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávaló

·         50 dkg sima búzaliszt

·         50 dkg sovány tehéntúró

·         2 teáskanál tengeri (vagy jódozott asztali)

·         2,5 dl tej

·         1 teáskanál kristálycukor

·         3 dkg élesztő

Előkészületi idő: 240 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

1.       Kenyérsütő gépbe belerakom az összes hozzávalót és bedagasztatom a tésztát,(ennek hiányában kézzel kell elvégezni a dagasztást, ekkor az élesztőt fel kell oldani/futtatni a tejben).

2.       2 órás kelesztés meleg helyen. Én az edényt a sütőbe szoktam tenni, letakarom konyharuhával és 50 C°-on kelesztek. Amikor eléri, ezt a hőfokot kikapcsolom a sütőt. A kelesztő tálamat nem zárom le!

3.       Amikor megkelt a tészta, lisztezett felületen jól átgyúrom és állítható hosszúságú 8 cm magas oldalú kenyérsütő formába teszem, (a legkisebb kb 30 cm-es állásba) amiben ismételten duplájára kelesztem, tetejét 2-3 helyen bevágom.

4.       220C° -ra előmelegített sütőben 20 percig, majd a hőt csökkentem 180C° - ra és még 25-30 percig, vagy addig sütöm,(ez lehet még + 10 perc) míg szép sült kérget nem kap a kenyér.

Kiborítom a formából és rácson hagyom kihűlni. Ha megkopogtatom a kenyér alját, akkor kongó hangot kell hallani

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 november 22

Nagyon tetszik, kenyérsutoben is meg lehet sutni?

0/10 Dalianisz Hajdula 2011 november 23

Ott még nem próbáltam, de azt hiszem, hogy nem is fogom mert sütésre nem csak dagasztásra használom a gépet.

0/10 anna51 2011 november 23

Koszi.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*