Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Desszert / hideg recept ( tálaláskor ) » Túrós kalács- saját recept

felvitel dátuma: 2011-04-27 15:02:11       mai nézettség: 1       nézettség: 1531
részletes recept
Túrós kalács- saját recept
Hozzávalók 6 személyre:


A tésztához:
300 gr rétesliszt
egy csipet só
3 dc langyos tej
1 lapos evőkanál cukor
20 gr friss élesztő
2 tojássárgája
50 gr olvasztott margarin

A túrókrémhez:
750 gr krémtúró
9 evőkanál porcukor
2 tojássárgája
2 vaníliás cukor
4 tojás kemény habbá vert fehérje

egy maréknyi beáztatott és lecsurgatott mazsola
(vagy az  idénynek megfelelő friss gyümölcs-
eper, málna, vagy egyéb)

margarin a tepsi kikenéséhez

egy citrom reszelt héja
 

Előkészületi idő: 70 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

 

A lisztet a sóval összekeverem, a langyos tejben a cukorral az élesztőt felfuttatom, a liszthez öntöm, jól összedolgozom, majd az enyhén langyos olvasztott margarinnal az egészet hólyagosra dolgozom. Letakarom, egy meleg helyen a duplájára kelesztem.Amikor megkelt, a tésztát egy jól, az oldalain is  kikent tepsire borítom. Egy kissé nedves kézzel szétnyomkodom, éspedig úgy, hogy az oldalakra is jusson belőle.Erre borítom a túrókrémet, amit a következőképpen készítek el: A túrót a vaníliás cukorral, a tojássárgákkal, a porcukorral, a mazsolával összekeverem.A tésztából és a krémből felmaradt tojásfehérjéből kemény habot készítek, és a túróhoz óvatosan hozzákeverem. A krémet a tésztán szépen szétterítem, és citromhéjat reszelek rá. Előmelegített sütőben a kalácsot megsütöm.
Fontos megjegyzés:
Ha idénygyümölcsöt használok, akkor a mazsolát, és a citromhéjat kihagyom. A gyümölcsöt, attól függ, hogy milyen nagy szemű, egészben, vagy szeletelve, a túrókrémre rakom.
Nekem legjobban az epres ízlik.
Akinek nincs a kezeügyében friss gyümölcs, helyettesítheti azt befőttel, vagy lekvárpöttyökkel( ez kiskanállal megoldható).


 

Szakács: Rozi


Film link: http://www.facebook.com/l/4c3b4vv_dbVTVCIiXxFsDQKnDKg/somorcik.sz.rozalia@gmail.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*