Erzsike ! Ezt kipróbálom diabetikusan is . A receptjét hozom Neked is. Köszönöm hogy átvariálhatom!
Tészta: 50 dkg liszt, 25 dkg rama, 1,5 dl tej, 2 tk tejfel, 2,5 dkg élesztő, csipet só, 2 ek kcukor.
Töltelék: 80 dkg túró, 3 tojás sárgája, , 5 dkg mazsola, 2 cs. vcukor, 20-25 dkg kcukor, 1 citrom reszelt haja, 4 ek tejfel,
porcukor a forgatáshoz, ha kisült-
én nem tettem, mert elég édes volt így is....
a tejben a kis cukorral megfuttattam az élesztőt. a liszttel a vajat elmorzsoltam és a többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrtam., ha keményebb, ne sajnáljuk belőle a tejfelt... egy órára letakartam. a mazsiolát beáztattam.
túrót a tejfellel, cukorral, v cukorral, tojással, citrommal , mazsolával, citrommal jól összedolgoztam.
Nagyon vékonyra nnyujtottam és közepes kávéscsészével szaggattam. Teáskanálnyi turót raktam mindegyik kközepébe és rányomkodtam a széleit.
10-12 perc alatt megsülnek... inkább vajszínű legyen és már vehető kifele....
én nem porcukroztam, igy is elég édes lett, nem kívánja szerintem a további cukrot...
nekem így 176 db lett. / az eredetiben ebből a menniségből 73 db-ot írtak.../
Jó étvágyat hozzá. Finom és kiadós...
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.