Finom, egyszerű sütemény. Gyorsan elkészithető. Régebben sokszor sütöttem. De újra elő veszem a receptet.
A tésztához:
50 dkg finom liszt
25 dkg margarin
2 dl tej
1,5 dl tejföl
2,5 dkg élesztő
csipet só
2 ek.kristály cukor
A töltelékhez:
50 dkg túró
2 db tojás sárgája
5 dkg mazsola
2 cs.vaníliás cukor
15 dkg kristály cukor
1 citrom reszelt héja
2 ek.tejföl
A tetejére:
vaníliás porcukor
Előkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, egy órát meleg helyen kelesztjük. A mazsolát beáztatjuk.
Elkészítés:A töltelékhez kikeverjük a túrót a tejföllel,tojások sárgájával,cukorral,vaníliás cukorral,citromhéjjal majd hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát. A tésztát vékonyra nyújtjuk,pogácsa szaggatóval /6-8cm/kiszaggatjuk. A kiszaggatott körökre teszünk 1-1 teáskanál tölteléket,ráhajtjuk a tésztát és összenyomkodjuk. A kis félholdakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
Ebből a mennyiségből nekem 73db lett.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!:))
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.