Igény szerin főtt áttört, kihűtött krumpli (1 kg)
liszt ( kb 30 dk)
túró ízlés szerint ízesítve (25 dkg )
szilvalekvár
só
1-2 tojás
olaj kb fél dl
zsemlemorzsa ízlés szerint cukrozva
kevés őrölt fahéj
A krumplit megfőzzükkrumplinyomón áttörjük, kihűtjük.
Adunk hozzá sót, 1 tojást és annyi lisztet hogy egy könnyen gyúrható tésztánk legyen.
4-5 cm vastag rudat sodrunk belőle, majd jó ujjnyi darabokra szeleteljük és ellapítjuk kör formára, erre rárakjuk a túrót vagy a szilvalekvár, összedolgozuk a széleket és a tenyerünk között megformázzük.
Vizet forralunk és ha fő rakunk bele a gombócokból és amint feljönnek a víz tetejére, kiszedjük hideg vízbe.
Közben az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, ha kész adunk hozzá cukrot és fahéjat és ebbe megforgatjuk a vízből kiszedett gombócokat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.