Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Közepes » Túrós és lekváros gombóc.

felvitel dátuma: 2014-03-04 20:50:02       mai nézettség: 1       nézettség: 1735
részletes recept
Túrós és lekváros gombóc.
Hozzávalók 4 személyre:

Igény szerin főtt áttört, kihűtött krumpli   (1 kg)

liszt                                                                ( kb 30 dk)

túró ízlés szerint ízesítve                          (25 dkg  )       

szilvalekvár

1-2 tojás

olaj kb fél dl

zsemlemorzsa ízlés szerint cukrozva

kevés őrölt fahéj

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

A krumplit megfőzzükkrumplinyomón áttörjük, kihűtjük.

Adunk hozzá sót, 1 tojást és annyi lisztet hogy egy könnyen gyúrható tésztánk legyen.

4-5 cm vastag rudat sodrunk belőle, majd  ujjnyi darabokra szeleteljük és ellapítjuk kör formára, erre rárakjuk a túrót vagy a szilvalekvár, összedolgozuk a széleket és a tenyerünk között megformázzük.

Vizet forralunk és ha rakunk bele a gombócokból és amint feljönnek a víz tetejére, kiszedjük hideg vízbe.

Közben az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, ha kész adunk hozzá cukrot és fahéjat és ebbe megforgatjuk a vízből kiszedett gombócokat.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*