Örömmel látom itt a nagyon szépre sikeredett munkád!
Tészta:
3 db tojás
3 ek liszt
1 kk sütőpor
3 ek cukor
25 cm tortasütő
Krém amit a tortaformába öntünk:
50 dkg túró
5 dl cseresznyés joghúrt
cukor ízlés szerint
2,5 dl felvert tejszín hab
3 dl cseresznyének a megfőtt leve
3 cs zselépor
Öntet:
darált cseresznye
1/2 dl rum
3 dl cseresznye megfőtt leve
Díszítésnek:
Tejszínhab, csoki díszek ízlés szerint
Én Zia tortaformában készítettem el.
Csinálsz 3 db tojásból egy 25 cm piskótát tortasütőbe.
Aztán fogsz egy nagy tálat, amelybe öntesz 50 dkg túrót.
Egy nagy dobozba cseresznye joghúrtot ( félitereset )
Teszel bele cukrot ( ízlés szerint, attól függ milyen édesen szereted ).
Felversz 1 tejszínt, majd azt félreteszed.
Aztán a cseresznyét megfőzöd kicsi cukorral, és leszűröd.
Öntesz egy 3 dl-s pohárba, majd félreteszed.
A többi lébe teszel zselét 3 csomaggal.
Megfőzöd, kicsit hülni hagyod, majd beleöntöd a túrómasszába, majd hozzáteszed a felvert tejszínt, és beleöntöd a Zia tortaformába.
Ha nincs tortaformád folpakkal kibélelt síma tortaformába is teheted.
A 3 db tojásból kisült piskótalapot beteszed a hűtőbe.
4 órát.
Addigra megköt, és eltávolíthatod a tortaformát, és szép formájú piskótád lesz.
A tortaformába 3 dl cseresznyelébe teszel megfőtt ledarált cseresznyét, rumot, cukrot ízlés szerint, majd nagyon pici zseléport. ( 1 kk )
Ha kihült beletöltöd a lyukakba.
Ha nincs Zilád díszítsed ki a tortát, és mikor tálalod önts mellé vagy fröcsköld le cseresznyés rumos lével.
Ennyi, az adag növelhető több túróval, joghúrttal, csak a zselé adagja fontos, azt tartsad pontosan be.
Én mindig 1 cs-l többet szoktam beletenni, hogy biztosan megkössön.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.