Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Túrós charlotta

felvitel dátuma: 2013-03-04 05:49:36       mai nézettség: 1       nézettség: 910
részletes recept
Túrós charlotta
Hozzávalók 1 személyre:

2x6-ból tojásos piskótatekercs őszibarack lekvárral ízesítve

500 g tehéntúró

5 dl tejszín

1 ü őszibarackbefőtt/konzerv

1 dl a befőtt/konzerv levéből

20 g zselatin

kristálycukor ízlés szerint

1 citrom reszelt héja (elhagyható)

2 cs vaníliás cukor

2 cs vaníliás cukor

         1 cs habfixáló

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Piskótát sütünk a következőképp: a 6 tojássárgáját, a 6 ek kristálycukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a 6 ek lisztet (+fél cs sütőpor, de akár el is hagyható, mint tudjuk nem ettől lesz szép), majd a habosra felvert 6 tojásfehérjét. A kapott masszát sütőpapírra tesszük, szépen elegyengetjük, majd megsütjük szép világosra.  A késztésztát helyezzük egy tiszta, nedves konyharuhára még melegen, óvatosan tekerjük fel sütőpapírral együtt. A sütőpapír magába szívja a hőtől keletkező nedvességet, így a tészta nem ázik el. A feltekerést ismételjük meg kétszer, háromszor, majd a tésztát összetekerve hagyjuk kihűlni. Így ha kihűlve megtöltjük, akkor sem fog eltörni.

 

 A túrót összetörjük pépesre, majd hozzáadjuk a kockára vágott barackdarabokat (hagyjunk egy pár darabot a díszítéshez), a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti cukrot, citrom héját.  A zselatint feloldjuk 1 dl barack lében, majd langyosra hűtjük, és a 3,5dl tejszínhez (hideg legyen) - kiválthatjuk natur joghurttal-adjuk, és ezzel együtt keményre verjük a tejszínt, majd a kész habot hozzáadjuk az ízesített túróhoz.

 

Kell egy gömbölyű kb 2 literes edény, melyet folpackkal   kibéleleltem.. Ez bármilyen tál lehet. A piskótatekercseket kb. vékony, 1 cm-nél kisebb szeletekre vágtam. .A vékony szeletelt piskótával szorosan kibéleleltem az edény belsejét, alját is. A lyukakba kis darab piskótákat tettem. Beleöntjük az ízesített túrót, majd a tetejét is beborítjuk a maradék piskótával és lefedjük a tetejét  folpackkal, picit megnyomkodjuk és hűtőbe rekjuk úgy 4 órára.

Akkor kivesszem a hűtőből leveszem a tetejéről a fóliát, ráteszek egy hozzá illő tányért és átfordítom (ha tortaalátétet akarunk alátenni, akkor most kell, mert később már nem mozdítható), majd leveszem róla a fóliát

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*