2x6-ból tojásos piskótatekercs őszibarack lekvárral ízesítve
500 g tehéntúró
5 dl tejszín
1 ü őszibarackbefőtt/konzerv
1 dl a befőtt/konzerv levéből
20 g zselatin
kristálycukor ízlés szerint
1 citrom reszelt héja (elhagyható)
2 cs vaníliás cukor
2 cs vaníliás cukor
1 cs habfixáló
Piskótát sütünk a következőképp: a 6 tojássárgáját, a 6 ek kristálycukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a 6 ek lisztet (+fél cs sütőpor, de akár el is hagyható, mint tudjuk nem ettől lesz szép), majd a habosra felvert 6 tojásfehérjét. A kapott masszát sütőpapírra tesszük, szépen elegyengetjük, majd megsütjük szép világosra. A késztésztát helyezzük egy tiszta, nedves konyharuhára még melegen, óvatosan tekerjük fel sütőpapírral együtt. A sütőpapír magába szívja a hőtől keletkező nedvességet, így a tészta nem ázik el. A feltekerést ismételjük meg kétszer, háromszor, majd a tésztát összetekerve hagyjuk kihűlni. Így ha kihűlve megtöltjük, akkor sem fog eltörni.
A túrót összetörjük pépesre, majd hozzáadjuk a kockára vágott barackdarabokat (hagyjunk egy pár darabot a díszítéshez), a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti cukrot, citrom héját. A zselatint feloldjuk 1 dl barack lében, majd langyosra hűtjük, és a 3,5dl tejszínhez (hideg legyen) - kiválthatjuk natur joghurttal-adjuk, és ezzel együtt keményre verjük a tejszínt, majd a kész habot hozzáadjuk az ízesített túróhoz.
Kell egy gömbölyű kb 2 literes edény, melyet folpackkal kibéleleltem.. Ez bármilyen tál lehet. A piskótatekercseket kb. vékony, 1 cm-nél kisebb szeletekre vágtam. .A vékony szeletelt piskótával szorosan kibéleleltem az edény belsejét, alját is. A lyukakba kis darab piskótákat tettem. Beleöntjük az ízesített túrót, majd a tetejét is beborítjuk a maradék piskótával és lefedjük a tetejét folpackkal, picit megnyomkodjuk és hűtőbe rekjuk úgy 4 órára.
Akkor kivesszem a hűtőből leveszem a tetejéről a fóliát, ráteszek egy hozzá illő tányért és átfordítom (ha tortaalátétet akarunk alátenni, akkor most kell, mert később már nem mozdítható), majd leveszem róla a fóliát
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.