Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Közepes » Túrós batyu és lekváros bukta

felvitel dátuma: 2012-03-18 15:45:25       mai nézettség: 1       nézettség: 2126
részletes recept
Túrós batyu és lekváros bukta
Hozzávalók 6 személyre:

 

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 140 g joghurt
  • 3 ek. olaj
  • 1 csipet só2-3
  • 2-3 ek. cukor
  • kb. 1,8 dl víz
  • 2 dkg élesztő
  • + 1 tojás a lekenéshez

 

Töltelékhez:

ízlés szerint ízesített túró és sütésálló lekvár

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

 

A tésztához a szokásos módon a kenyérsütőgép üstjébe vagy dagasztógép táljába készítjük az összes hozzávalót és a kenyértésztánál kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Kelesztőtálban duplájára kelesztjük

(természetesen kézzel is ugyanolyan finom tésztát lehet gyúrni)

A tésztát kétfelé vesszük. Az egyikből négyzet alakút nyújtunk, kockákra vágjuk és megtöltjük a túrótöltelékkel. A négy sarkát összefogjuk, picit összecsípjük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A másikat köralakúra nyújtjuk, és cikkeket vágunk belőle. Belerakjuk a lekvárt és feltekerjük kifli alakúra, majd tepsibe helyezzük.  Pihentetés után felvert tojással lekenjük. Előmelegített 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük (kb. 15-20 perc alatt). Porcukorral megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat ! 

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*