Töltelékhez:
ízlés szerint ízesített túró és sütésálló lekvár
A tésztához a szokásos módon a kenyérsütőgép üstjébe vagy dagasztógép táljába készítjük az összes hozzávalót és a kenyértésztánál kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Kelesztőtálban duplájára kelesztjük.
(természetesen kézzel is ugyanolyan finom tésztát lehet gyúrni)
A tésztát kétfelé vesszük. Az egyikből négyzet alakút nyújtunk, kockákra vágjuk és megtöltjük a túrótöltelékkel. A négy sarkát összefogjuk, picit összecsípjük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A másikat köralakúra nyújtjuk, és cikkeket vágunk belőle. Belerakjuk a lekvárt és feltekerjük kifli alakúra, majd tepsibe helyezzük. Pihentetés után felvert tojással lekenjük. Előmelegített 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük (kb. 15-20 perc alatt). Porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.