Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Túrós batyu és lekváros bukta

felvitel dátuma: 2014-01-05 15:10:38       mai nézettség: 2       nézettség: 3172
részletes recept
Túrós batyu és lekváros bukta
Hozzávalók 6 személyre:

Kelt tészta receptje

Én így csinálom a kelt tésztát

1 l tej

20 dkg rétes liszt

kb 1 kg sima liszt ( De ha lágynak látod  akkor még kell hozzá a sima lisztből)

3 evőkanál cukor

2 teáskanál

1.5 dl olaj

5 dkg élesztő

10 dkg ráma a tészta kenéséhez

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 120 perc

Elkészítés:

Jól kidolgozod a tésztát az  étolajjal együtt. Meghagyod kelni és kinyújtod meg kened 10 dkg puha rámával.

Összehajtod  úgy hogy aluról felfelé  felőröl lefele és a egyik és másik végét oldalról. hagyod ,hogy így meg keljen.

Majd elnyújtod és ízlés szerint megtöltöd. Tojással  lekened a tetejét, előmelegítet sütőben 180 fok sütés 170 fok időtartalom. 35- 45 perc

Ezt lehet fél adagból is készíteni a hozzávalókat meg kell felezni a 10 dkg ráma maradhat a kenéséhez.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Benya Éva 2015 július 4

Nagyon jól néz ki, rövidesen én is megpróbálom elkészíteni!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*