Nagyon jól néz ki, rövidesen én is megpróbálom elkészíteni!
Kelt tészta receptje
Én így csinálom a kelt tésztát
1 l tej
20 dkg rétes liszt
kb 1 kg sima liszt ( De ha lágynak látod akkor még kell hozzá a sima lisztből)
3 evőkanál cukor
2 teáskanál só
1.5 dl olaj
5 dkg élesztő
10 dkg ráma a tészta kenéséhez
Jól kidolgozod a tésztát az étolajjal együtt. Meghagyod kelni és kinyújtod meg kened 10 dkg puha rámával.
Összehajtod úgy hogy aluról felfelé felőröl lefele és a egyik és másik végét oldalról. hagyod ,hogy így meg keljen.
Majd elnyújtod és ízlés szerint megtöltöd. Tojással lekened a tetejét, előmelegítet sütőben 180 fok sütés 170 fok időtartalom. 35- 45 perc
Ezt lehet fél adagból is készíteni a hozzávalókat meg kell felezni a 10 dkg ráma maradhat a kenéséhez.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.