Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Túrós batyu

felvitel dátuma: 2012-06-08 10:50:42       mai nézettség: 1       nézettség: 1669
részletes recept
Túrós batyu
Hozzávalók 8 személyre:

Hozzávalók a tésztához:  1 kg liszt

6 dl langyos tej, 1 csipet , 2 evőkanálnyi kristálycukor,15 dkg margarin, 4 db tojásnak a sárgája, 4 dkg élesztő.,

A töltelékhez: 50 dkg túró,

6 evőkanál kristálycukor, 1 zacskó vaníliáscukor, 2 evőkanál tejföl, 1 citrom reszelt héja,2 evőkanál búzadara, 2 egész tojás.

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 80 perc

Elkészítés:

Az élesztőt 1 kávéskanál cukorral, 1 dl langyos tejjel felfuttatjuk. A maradék langyos tejhez hozzákeverjük a tojást, a cukrot, a sót, majd a lisztbe morzsolt margarinnal alaposan kidolgozzuk.

1 órán át, konyharuhával letakarva kelesztük.

A megkelt tésztát kinyújtjuk, kb 1 cm vastagra, feldaraboljuk négyzet alakúra./ 28 darab lett/

A közepére tesszük a túrótölteléket, a szemben lévő sarkokat összeillesztjük, picit csavarunk rajta, még fél órán át kelesztük,megkenjük tojással, zsírozott, lisztezett sütőedénybe tesszük, / a papírra kicsit ráragadt az enyém, ezért javaslom a sütőedény kikenését/ előmelegített sütőben szép pirosra sütjük,ha kihűlt, megszórjuk porcukorral.

Töltelék: az áttört túrót összekeverjük a többi hozzávalóval.

Szakács: Arenka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 június 8

Nagyon szép!!Mentettem!!:))

10/10 Benya Éva 2012 október 18

Nagyon jól néz ki!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*