Nagyon szép!!Mentettem!!:))
Hozzávalók a tésztához: 1 kg liszt
6 dl langyos tej, 1 csipet só, 2 evőkanálnyi kristálycukor,15 dkg margarin, 4 db tojásnak a sárgája, 4 dkg élesztő.,
A töltelékhez: 50 dkg túró,
6 evőkanál kristálycukor, 1 zacskó vaníliáscukor, 2 evőkanál tejföl, 1 citrom reszelt héja,2 evőkanál búzadara, 2 egész tojás.
Az élesztőt 1 kávéskanál cukorral, 1 dl langyos tejjel felfuttatjuk. A maradék langyos tejhez hozzákeverjük a tojást, a cukrot, a sót, majd a lisztbe morzsolt margarinnal alaposan kidolgozzuk.
1 órán át, konyharuhával letakarva kelesztük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, kb 1 cm vastagra, feldaraboljuk négyzet alakúra./ 28 darab lett/
A közepére tesszük a túrótölteléket, a szemben lévő sarkokat összeillesztjük, picit csavarunk rajta, még fél órán át kelesztük,megkenjük tojással, zsírozott, lisztezett sütőedénybe tesszük, / a papírra kicsit ráragadt az enyém, ezért javaslom a sütőedény kikenését/ előmelegített sütőben szép pirosra sütjük,ha kihűlt, megszórjuk porcukorral.
Töltelék: az áttört túrót összekeverjük a többi hozzávalóval.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.