Gyönyörűek!
A tésztához:
60 dkg finom liszt
2 db tojás sárgája
3 dkg élesztő
3 dl tej
csipet só
2-3 ek.cukor
10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
A töltelékhez:
50 dkg tehén túró
2 db tojás sárgája
1 cs.vaníliás cukor
4 ek cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
A kenéshez:
1 db tojás
A tetejére:
porcukor
Előkészítés:Az élesztőt cukros meleg tejben felfuttatjuk.A lisztből,olvasztott margarinból a cukorral,sóval,felfuttatott élesztővel és a két tojás sárgájával tésztát gyúrunk.Liszttel megszórjuk és konyharuhával letakava meleg helyen egy órát kelesztjük.Közben elkészítjük a tölteléket:A mazsolát langyos vízbe áztatjuk.A túrót kikeverjük a cukorral,citromhéjjal,vaníliás cukorral,tojások sárgájával.Hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát.
Elkészítés:A tésztát 2-3 mm vastagra,téglalap alakúra nyújtjuk.Kb.8x8 cm-es négyzetekre vágjuk.Mindegyik közepére teszünk a töltelékből és felhajtjuk a négy sarkot majd kicsit össze nyomjuk.Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 20 percet pihenni hagyjuk.Lekenjük felvert egész tojással és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.